Instellingen van Programmabeheer wijzigen

Alleen beschikbaar in Kaspersky Standard, Kaspersky Plus en Kaspersky Premium.

Zo wijzigt u de instellingen van Programmabeheer:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Selecteer het gedeelte Privacy.
  3. Klik in het blok Blokkering van ongewenste apps op Instellingen.

Dit brengt u naar het venster Instellingen van Programmabeheer.

4. In de groep instellingen Blokkering van ongewenste apps, schakelt u het selectievakje Schakel selectievakjes voor de installatie van extra software automatisch uit tijdens de installatie van programma's. Waarschuw als een programma extra software probeert te installeren in om de installatie van extra programma's tijdens de installatie van nieuwe programma's te blokkeren. Als tijdens de installatie van het nieuwe programma ongewenste bewerkingen worden voorkomen, brengt het Kaspersky-programma u hiervan op de hoogte.

Als het selectievakje Schakel selectievakjes voor de installatie van extra software automatisch uit tijdens de installatie van programma's. Waarschuw als een programma extra software probeert te installeren werd uitgeschakeld nadat u de installatie van een bepaald programma startte, gaat de Blokkering van ongewenste apps verder gedurende de duur van de installatie. Selectievakjes naast extra programma's die ter installatie worden aangeboden worden uitgeschakeld en de extra programma's worden niet geïnstalleerd. Deze functionaliteit wordt tijdens de volgende installatie uitgeschakeld. Extra programma's worden dan samen met het hoofdprogramma geïnstalleerd.

5. Schakel het selectievakje Toon geen installatiestappen die mogelijk reclame en aanbiedingen voor extra programma's bevatten in om de weergave van installatiestappen met reclame tijdens de installatie van nieuwe software op de computer te blokkeren. Als zulke installatiestappen worden verwijderd, brengt het Kaspersky-programma u hiervan op de hoogte.